Kommundelsträff i Stenkullen

Vättlehallen

Under gårdagskvällen bjöd Kommunfullmäktiges presidium in till mandatperiodens första kommundelsträff. Kommundelsträffarna är en viktig del av det demokratiuppdrag vi som förtroendevalda politiker har i en kommun, och denna gången hölls kommundelsträffen på Stenkulan i min egen kommundel Stenkullen. Under mötet informerade kommunens förvaltning om planerna för Stenkullen centrum med stort engagemang och det va många som va positiva till de planerna som presenterades för de närvarande medborgarna och politikerna.

Efter förvaltningens genomgång släpptes allmänheten in för såväl föranmälda som spontana frågor till oss politiker och till kommunens tjänstemän.

En av de som föranmält sitt ärende va Lerums Konståkningsklubb och Lerums Bandyklubb som presenterade sitt spännande förslag om att bygga en ny ishall i anslutning till Vättlehallen. Både Lerums KK och Lerums BK har fantastiska verksamheter på såväl bredd som elitnivå och har fostrat många duktiga idrottare och bidragit till den goda föreningskultur som finns i Lerums Kommun. Klubbarnas verksamhet är viktig, och därför behöver vi underlätta och bidra till möjliggörande av utökat deltagande i klubbarnas verksamhet. Fördelen med förslaget är att det går att samnyttja exempelvis ismaskin, omklädningsrum och personal vilket skulle kunna minska såväl drift- som investeringskostnader.

Lerums Kommun är i behov av en ny ishall. Moderaterna har under en tid haft denna typen av diskussioner i den moderata gruppen och är positiva till idén som nu föreningarna börjar konkretisera. Samtidigt är vi ödmjuka inför att en idrottshall är en stor investering med relativt höga driftskostnader. Då är det viktigt att alla goda krafter jobbar tillsammans för att hitta en bra hållbar lösning. För är det något jag personligen konstaterar så är det att ett rikt föreningsliv innebär stora samhällsvinster.

Jag ser fram emot en bra dialog med hela Lerums föreningsliv.

 

 

Förresten, visste du att?
Lerums BK har fostrat några av Sveriges främsta ishockeyspelare som idag spelar i både NHL (USA) och KHL (Ryssland). Två av dessa spelare, John och Calle Klingberg, är gamla grannar och ungdomsvänner. Calle och jag gick i samma klass hela vägen från förskolan upp till nionde klass innan Calle började plugga på Hockeygymnasiet på Katrinelund i Göteborg. För mig som gammal Dallas Stars-supporter är det extra roligt att John idag är en av lagets främsta profiler som får mest speltid i sitt amerikanska lag. Han är också en av anledningarna till varför jag sitter uppe till tidigt på morgonen och kollar på Dallas Stars matcher i realtid. Det blir visserligen mindre sömn under vinterhalvåret – men det är det värt!

 

John Klingberg