Majoriteten får hemläxa

Under gårdagens kommunfullmäktigemöte hanterades den så kallade utvärderingen av den nya politiska organisationen. Där fick majoriteten en hemläxa.

 

Den utvärdering av den nya politiska organisationen, som Moderaterna tidigare kritiserat då det är kommunalråden som själva utvärderat sin egna politiska organisation och sina egna nyinförda uppdrag som kommunalråd, skickades igår tillbaka (återremitterades) till kommunstyrelsen med motiveringen att kommunstyrelsen inte slutfört det uppdrag som kommunfullmäktige gett till kommunstyrelsen om att göra en utvärdering efter sex månader. Detta efter att Moderaterna föreslog återremissen i fullmäktige.

Det betyder att majoriteten har en hemläxa att göra.

Mitt förslag är att kommunstyrelsen kommer tillbaka till kommunfullmäktige i januari och ber om ett nytt uppdrag där kommunstyrelsen skall utföra en ordentlig utvärdering av den nya politiska organisationen, med hjälp av en extern aktör, efter halva mandatperioden.