Årsmöte med MUF Lerum

MUF Lerums styrelse

Ikväll har Lerums största (och bästa) politiska ungdomsförbund, MUF Lerum, haft årsmöte i Kommunhuset. En förening som ligger varmt om hjärtat och som jag själv suttit som föreningsordförande för i början av min tid som medlem i Moderaterna och Moderata Ungdomsförbundet.

Ett drygt dussin av ungdomsförbundets medlemmar dök upp för att välja en ny styrelse att leda föreningen samt tacka av den avgående. Då varken jag, eller någon av de som organiserade årsmötet, hade räknat med att såpass många skulle dyka upp en vardagskväll, med skola och arbete dagen efter, fick vi snabbt byta lokal från Henriks kontor (där mötet ursprungligen skulle hållas) till det rum där kommunstyrelsen vanligtvis sammanträder. Ett styrkebesked om du frågar mig!

MUF Lerums Årsmöte

Dagen till ära fick jag möjlighet att agera mötesordförande och leda årsmötets förhandlingar som gick minst sagt smärtfritt. På mötet tackades den avgående styrelsen, under ledning av Viktor Lundblad, och den nya föreningsstyrelsen, som skall leda arbetet med att välja våra unga väljare, valdes.

Jag skulle personligen vilja rikta ett stort tack till Viktor som skött arbetet som ordförande på ett exemplariskt sätt, och sett till att MUF Lerum fortsatt är en av Västsveriges största politiska ungdomsföreningar med drygt 110 betalande medlemmar vid årsskiftet.

Och avslutningsvis vill jag gratulera och önska den nya föreningsstyrelsen, under ledning av Marie Eliasson, ett stort lycka till!

Den nya styrelsen består av:

Marie Eliasson, Ordförande
Frida Holzhausen, Vice Ordförande
Vendela Nilsson, Ledamot
Emma Asmundsson Haag, Ledamot
Nathalie Johansson, Ledamot

 

Läs gärna min, Oskars, Viktors och Gabriels insändare i Lerums Tidning kring temat demokrati och ungt inflytande här: http://www.lerumstidning.se/2016/01/vi-maste-borja-lyssna/