Madame Butterfly-premiär!

 

Opera 2

 

I lördags gick jag och Hildur på premiären av GöteborgsOperans uppsättning av Madame Butterfly. En helt fantastisk opera av Puccini som vid denna uppsättningen regisserades av Yoshi Oïda. Som ledamot i Västra Götalandsregionens Kulturnämnd har jag möjlighet att gå vid samtliga av GöteborgsOperans premiärer, då Kulturnämnden är stora finansiärer av GöteborgsOperans verksamhet. Då detta var första gången jag varit på en premiär var det extra roligt att få gå tillsammans med min Hildur.

 

Föreställningen handlar om den Amerikanska sjöofficeren Pinkerton som köper sig en 15 år ung japanska, Madame Butterfly, som blir djupt förälskad i Amerikanen. Butterfly konverterar till kristendomen och kapar alla sina band till sin egen kultur vilket väcker stor ilska hos japanerna. Allt blir bara värre och värre när Pilkington reser tillbaka till USA, ovetande om att Madame Butterfly är havande, och gifter om sig med en amerikanska. När Pilkinton, tre år senare, reser tillbaka till Japan med sin nya hustru utspelas ett drama om liv och död.

 

Jag rekommenderar verkligen ALLA att besöka Operan och se på Madame Butterfly!

 

Läs mer om föreställningen på http://sv.opera.se/forestallningar/madame-butterfly-2015-2016/