Moderaternas budget är här!

Moderaterna i Lerum 2

 

Idag släppte Moderaterna i Lerums Kommun sin budget för 2017. Det är med stor glädje vi kan presentera en budget som tar ett ansvar för Lerums Kommuns ekonomi, idag och i framtiden, samtidigt som vi ökar valfriheten i välfärden.

Ladda ner budgeten här: Budget 2017-2019 MODERATERNA 160601

 

Ansvar för ekonomin – vår prioritet

Lerums Kommun står inför stora investeringar som ett resultat av att kommunen växer och behovet av nya platser i våra skolor ökar. Det ställer stora krav på att politiken tar ansvar för att hitta nya alternativa lösningar för att undvika en chockhöjning av kommunens upplåning av pengar för att finansiera investeringarna. Detta föreslår Moderaterna i sin budget.

 

Alexander och Henrik

Fler idrottstimmar i skolan

En oroande utveckling i Sverige sedan en tid tillbaka är att fler ungdomar rör sig för lite. Stillasittandet drabbar inte bara den enskilda individen negativt utan hela samhällets utveckling och ekonomi. Därför skjuter Moderaterna till 3 miljoner kronor för att kunna erbjuda samtliga grundskolor i Lerums kommun möjlighet att införa en extra timme idrott per vecka för sina elever. Ett välmående samhälle börjar med en hälsosam vardag för våra barn och unga.

635041395421575000_f0d925c7a3084c47b026e1d43442f0a0-2

 

Utveckling av Lerums Centrum

Utvecklingen i Lerums Centrum har länge legat efter och måste prioriteras. En högst personlig reflektion är att Bagges Torg ser sjukt tråkigt ut, och allt annat än attraktivt. Med en bra centrumutveckling i såväl Floda och Gråbo är det dags att Lerum får den uppmärksamhet den förtjänar. Vi tar ett nytt grepp om Lerums Centrum genom nya och fräscha idéer tillsammans med viktiga infrastruktursatsningar i form av en av- och påfart till och från Göteborg (E20). Med en ny handelsstrategi, fler bostäder och affärsytor samt Lerumsvärdar kommer Lerums Centrum bli en attraktiv plats.

skarmavbild_2014-09-10_kl._09.36.06

 

Lerum kan mer

Moderaterna vill vara det parti som tar ansvar för hela Lerums Kommun. Därför lägger vi fram en budget som är fullt finansierad och genomförbar. Vi vet att Lerums Kommun kan mer.

Lerum kan mer txt blå 2