All I want for christmas…

Wallpapers for Desktop with background, gallery, christmas, before, winter, forest, river, wallpaper, nightmare
Det är november 2015. Vintern närmar sig med stormsteg och om en och en halv månad är julen här. Tankarna har börjat gå mot julklappsshoppingen som blandar känslor av både glädje och ångest. Vilken present blir årets julklapp? Vad skall jag köpa till mina älskade familjemedlemmar? Hur sent kommer jag vara ute i år? Vad är viktigaste köpet på mellandagsrean? Och till sist; Vad önskar jag mig själv?

 

En annan tanke som den senaste tiden snurrat runt i mitt huvud (som visserligen inte har något med julglädjen att göra) är; Vilken politik gäller egentligen i Lerums Kommun?

 

Är det någon som vet?

 

Är det Miljöpartiets tillväxtfientliga politik? Är det Folkpartiets ”vi får se hur det känns när vi vaknar imorgon, vi kanske har ändrat ståndpunkt helt och hållet då”-politik? Är det Centerpartiets ”vi gör som folkpartiet, men är tydliga med att allt är tjänstemännens fel”-politik? Eller är det helt enkelt socialism som gäller i Lerums Kommun i och med det socialdemokratiska styret?

 

Som ledare för det borgerliga oppositionspartiet i Lerums Kommun måste jag erkänna att det är uppriktigt svårt att veta hur jag skall förhålla mig till en politisk majoritet som själva inte vet vilken politik som gäller. Ändå är mitt bekymmer att kartlägga mina politiska motståndare litet i jämförelse med majoritetens som uppenbarligen varken använder politisk karta eller kompass. En politiker som inte vet var den är eller vart den ska tenderar att gå vilse när avståndet mellan träden tätnar och terrängen blir allt svårare. För även om Dennis Jeryd (S) vet vart han vill och börjar traska på så är jag övertygad om att Eva Andersson (C) och Lill Jansson (FP) vill någon annanstans samtidigt som Rutger Fridholm (MP) stannar för att krama närmaste träd.

 

Om det är Centerpartiets och Folkpartiets politik som sätter agendan känner jag mig något lugnare. Då kan vi åtminstone hoppas att folkpartiet styrt sin dagsform till borgerlighet, och inte tvärt om. Tyvärr är jag rädd för är att det är Miljöpartiet och Socialdemokraterna som sätter agendan för den politiska majoriteten i Lerums Kommun. Frågan kvarstår dock. Vilken politik gäller egentligen i Lerums Kommun?

 

Är det något jag önskar mig till jul så är det ett förtydligande. Det enda jag vet är att politiken inte präglas av borgerlighet som gjort Lerum till den fantastiska kommun den en gång va. Det oroar mig, och borde oroa fler.

 

Avslutningsvis vill jag bjuda alla fantastiska läsare på lite ”Christmas Feeling” med en av mina favoritartister: