Vad har hänt med FP och C?

  

I veckans Lerums Tidning (2015-11-11) undrar jag vad som hänt med Folkpartiet och Centerpartiet i Lerum. En fråga många har börjat ställa sig sedan FP och C som partier blivit fullständigt anonyma i den politiska debatten och enbart deras nya kommunalråd ses i det offentliga ljuset. 

Läs mer här:


Sedan valet 2014 tycks något ha hänt Folkpartiet och Centerpartiet i Lerum. Den debatt- och förändringsviljan som fanns innan valet 2014 tycks fullständigt bortblåst sedan de ingick i det socialdemokratiska styret i vår kommun. Innan valet, då också i majoritet, skrevs flertalet motioner och debattartiklar friskt. Under föregående mandatperiod skrevs närmare hundra motioner och insändare i Lerums Tidning från de båda partiernas olika företrädare. Ingen kunde då anklaga dessa två partier för att vara anonyma eller att ingen visste vad de tyckte i olika frågor.

Tiderna tycks ha förändrats och det socialdemokratiska styret tycks ha tystat de före detta borgerliga partierna Folkpartiet och Centerpartiet. Efter en dryg fjärdedels mandatperiod har 0(!) motioner skrivits och knappt en endaste insändare skrivits med (C)- eller (FP)-signatur. Noterbart är också att partiernas olika företrädare vägrar gå upp i fullmäktige och debattera i de olika frågor där deras kommunalråd ej har sitt ansvarsområde. Tystnad har fått en helt ny innebörd.

Vad har hänt med Folkpartiet och Centerpartiet? Är de fullkomligt styrda av Socialdemokraterna – eller sitter de stilla i båten för att rädda sina nya kommunalrådsposter som Socialdemokraterna fixat?

Alexander Abenius (M) 

Gruppledare för Moderaterna